Чет05242018

Последна промена10:25:49 AM

Back Вие сте на: Home Вести

Вести

Американка свири зурла, јапонец игра оро, а швајцарци им пеат

Американка свири зурла, јапонец игра  оро,  а норвежани швајцарци, холанѓани и полјаци  пеат македонски народни песни.

Повеќе...

Светна клучката кај Вевчани

Светна раскрсницата пред општина Вевчани. Во должина од 350 метри Агенцијата за патишта постави девет канделабри  со висина од 10 метри.

Повеќе...

Се осветлува раскрсницата на влезот од Вевчани

Започнаа активностите за осветлување на раскрсницата кај влезот на Вевчани во месноста викана  Суво Поле, непосредно до ПОРТА ВЕВЧАНИ.

Повеќе...

Изложби и концерти на Вевчанското културно лето

Во рамките на Вевчанското културно лето ВЕВКУЛ 2014 се отвори Изложбата на стари фотографии од Стојан Кукунешоски. Изложбата е отворена во Клубот на пензионери во  Вевчани и ќе трае до недела.

Повеќе...

Фото: Промовирана книгата „Михајло Пупин - Идворски“

По повод 160 - годишнината од раѓањето на Михајло Пупин „Вевчанско културно лето“ „ВЕВКУЛ 2014“ и 29та Меѓународна културна научна манифестација „ПЕЧАЛБАРСКИ ДЕНОВИ“ Вевчани извршија  промоција на книгата „Михајло Пупин - Идворски“ од авторот Милан Божиќ.

Повеќе...

Богата програма на Вевчанско културно лето -ВЕВКУЛ 2014-

Овогодинешното Вевчанското културно лето Вевкул 2014 ќе донесе богата културна понуда и ќе го издигне културното живеење во општината.

Повеќе...

Министрите за култура од земјите во регионот во посета на Вевчани

Министри за култура и нивни заменици од регионот кои утре во Охрид ќе учествуваат на министерската конференција на Советот на министри за култура  на Југоисточна Европа  вечерва ја посетија Општина Вевчани.

Повеќе...

Активно се работи на изградбата на спортската сала во Вевчани

Во изминатиот период активно се работи на изградбата на спортската сала во Вевчани. Завршени се сите земјени, армирачки и бетонски работи и изградена е трибината со капацитет од 500 седишта. 

Повеќе...

Група од Албанија во посета на Вевчани

На 19 и 20 јуни МЕД организираше студиска посета за група од Албанија во јабланичкиот регион. Гостите од Албанија во рамки на студиската посета во Македонија ги посетија општините Струга и Вевчани.

Повеќе...

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK