Чет07182019

Последна промена03:51:29 PM

 

  • sileks
Back Вие сте на: Home Вести

Вести

Вевчани ќе добие Музеј на маски

Вевчани ќе добие Музеј на маски. Музејот ќе биде сместен во поранешната училишната зграда во центарот на Вевчани.

Повеќе...

Вевчанската библиотека побогата за 400 книги

Во рамките на одбележувањето на Светскиот ден на книгата,  градската библиотека „Браќа Миладиновци“ од Скопје минатиот четврток на библиотеката во Вевчани ѝ подари 400 литературни дела, со интересни содржини од домашни и од странски автори.

Повеќе...

Градежна експанзија во Вевчани

Во Вевчани градежна експанзија. Привршува изградбата на спортската сала, се подобрува патната инфраструктура, мостовите,  а ќе се гради и повеќенаменско игралиште.Општината со капитални проекти  го решава проблемот со невработеноста. 

Повеќе...

Директорот Лилчиќ во посета на Вевчани

Во посета на Вевчани беше  директорот на Управата за заштита на културното наследство на Република Македонија проф. д-р Виктор Лилчиќ .

Повеќе...

Изграден патот “Бебек Фарм – Св.Варвара“ во Вевчани

Воспоставената институционална соработка со Агенцијата за финансиска поддршка на земјоделството и руралниот развој на РМ резултираше со реализација на проектот Изградба на локалниот  пат “Бебек Фарм – Св.Варвара“.

Повеќе...

Учениците на „Страшо Пинџур“ во посета на општина Вевчани

Учениците од ОУ„Страшо Пинџур“ во посета на општина Вевчани.

Повеќе...

Во Вевчани ужива македонскиот џет сет

Вевчани станува една од најатрактивните туристички дестинации во земјава. Не се само изворите, вкусната храна и прекрасната природа. Тука е едно од најубавите тениски игралишта во земјава,коњичкиот клуб, бројните цркви и манастири.

Повеќе...

Во Вевчани ќе се гради уште еден пат

Новиот проект на општина Вевчани предвидува доизградба на регионалниот пат крак 1 од р-418 , од фабриката „Вевчанка“ до здравствен дом Вевчани.

Повеќе...

Вевчани подготвува нов урбанистички план

Општина Вевчани подготвува нов урбанистички план за Вевчани. Претходниот план беше донесен во 1999 за плански период од 10 години.

Повеќе...

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK