Чет05282020

Последна промена10:44:02 PM

SCREEN

Cpanel

          

  • sileks
Back Вие сте на: Home Вести

Вести

Голем интерес за вработување на млади до 29 години

68 компании досега  се пријавиле дека сакаат да вработат млади до 29 години и притоа во наредните 12 месеци да бидат ослободени од плаќањето на придонеси за нив.

Повеќе...

Повторно поевтинување на лековите

Од 15-ти овој месец поевтинија лекови за речиси сите заболувања, а кои пациентите во изминатава година најмногу ги трошеле.

Повеќе...

Заврши обврската за задолжителна зимска опрема во возилата

До вчера важеше законската обврска за  задолжително носењето на зимска опрема во моторните возила. Со тоа возачите на моторните возила повеќе не мора во своите автомобили да ја поседуваат пропишаната зимска опрема на моторните возила кога учествуваат во сообраќајот на пат надвор од населени места.

Повеќе...

Седум илјади евра казна за работодавците кои не плаќаат минимална плата

Санкциите се строги, доколку инспекторите затекнат определен работодавач или компанија којашто не исплатила мининална плата од 8,800 денари согласно законот, во тој случај задолжително ќе донесат решение за отстранување на недостатоците.

Повеќе...

Двојно повеќе полови напади врз малолетни деца

Лани  на подрачје на државата, регистрирани се вкупно 151 кривично дело од областа на кривичните дела против половата слобода и морал, а од вкупниот број, повеќе од половината се извршени над деца.

Повеќе...

Иванов прв на избирачкото ливче

Кандидатот на ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата "За подобра Македонија" Ѓорге Иванов ќе биде прв на избирачкото ливче за претседателските избори на 13 април.

Повеќе...

Утре краен рок за поднесување даночни пријави

Рокот за поднесување на Годишната даночна пријава (ПДД-ГДП) и на Годишниот даночниот биланс за персонален данок на доход (ПДД-ДБ) е понеделник  17 март.

Повеќе...

Повеќе од 50% од младите жени се невработени

Најголем број невработени лица се на возраст од 25 до 49 години односно вкупно 99 546 невработени мажи и 70 661 жени.  Гледано по пол дури 52% од младите жени се невработени.

Повеќе...

Потрошувачите се жалат за квалитетот на храната и телекомуникациските услуги

Од  Организацијата на потрошувачи(ОПМ) велат граѓаните, покрај поплаките за храната и правата на пациентите, најмногу реагираат на услугите во мобилната и во фиксната телефонија.

Повеќе...

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK