Саб04102021

Последна промена06:45:50 PM

SCREEN

Cpanel

   

  • sileks
Back Вие сте на: Home Вести

Вести

Денес се празнува Свети Архангел Михаил

Црквата го определила овој ден за празник во чест на сите ангели, а најмногу на свети Архангел Михаил кого го смета за водач на сите небесни сили.  

Повеќе...

Таксистите не смеат да земаат патници на автобуска

Таксистите веќе нема да смеат да земаат и оставаат на автобуските станици туку само на такси станиците.

Повеќе...

Меѓународен ден на толеранција

Денеска светот го  одбележува Меѓународен ден на толеранција. Ден што се користи како уште една можност гласно да се проговори и да се дејствува против дискриминацијата, нетолеранцијата, предрасудите и насилството од секаков вид.

Повеќе...

Реформи во образованието - регионален семинар за наука и култура

Ќе се подобрува квалитетот во образованието во земјава. Наставниците ќе учат подобар методолошкиот пристап, односно поедноствано и поправилно презентирање на материјатите на учениците.

Повеќе...

Пратениците Николоски и Шокароски на Политичко собрание на ЕНП во Брисел

Пратениците Александар Николоски,  Харалампие Шокароски и Владимир Ѓорчев,   денеска учествуваат на Политичкото Собрание на Европската народна партија( ЕНП) каде членуваат центар- десните сестрински партии на ВМРО-ДПМНЕ.

Повеќе...

“Домашна визита” за старите лица

Домашна визита е новиот проект на Министерството за здравство, кој почнува од денес. Проектот се состои од превентивни здравствени прегледи на повеќе од девет илјади стари лица во нивните домови, за што се ангажирани 340 патронажни сестри, кои работат во здравствените домови.

Повеќе...

30% од смртните случаи во земјава се млади луѓе

78 проценти од починатите минатата година во Македонија се од незаразни болести.Кардиоваскуларните болести, ракот, дијабетесот, респираторните болести се главната закана за економскиот развој во државите.

Повеќе...

Банско вистински избор за зимување и одмор

Од мало, живописно гратче   Банско  прерасна во  главен зимски ски- центар на Балканот.  Накитен со прекрасни стари дрвени куќички, со тесни калдрмени улици, мали плоштади и мноштво кафулиња, ликсузни хотели и ресторани  градот во соседна Бугарија,   кој е под заштита на УНЕСКО во зима дневно освојува  преку 5000 туристи.

Повеќе...

Зголемени трошоците на животот

Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на трошоците на животот, мерен преку цените на стоките и на услугите за лична потрошувачка, во октомври годинава , во однос на септември 2013, изнесува 99.9, а во однос на октомври лани бележи зголемување и  изнесува 101.3.

Повеќе...

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK