Нед03182018

Последна промена10:05:23 PM

Back Вие сте на: Home Вести

Вести

Стојаноски на средба со концесионерите на плажите

Денес на иницијатива на градоначалникот Јован Стојаноски, се одржа средба со концесионерите на охридските плажи.

Повеќе...

Донација столчиња за ЈП „Билјанини извори“

ЈП Билјанини Извори во текот на вчерашниот ден прими донација од Фудбалска федерација на Македонија и на таков начин ги продолжи активностите за реконструкција и обнова на инфраструктурата на Спортско рекреативниот центар Билјанини Извори.

Повеќе...

Не поскапуваат услугите на „Градски пазар“

Услугите на ЈП „Градски пазар“ не поскапуваат.

Повеќе...

Будно се следи нивото на Охридското езеро

Состојбата со нивото на Охридското Езеро будно се следи и се преземаат потребните мерки во случај да продолжат ваквите временски прилики.

Повеќе...

ИЗРАЕЛСКИ БИЗНИСМЕНИ ВО ПОСЕТА НА ОХРИД

Бизнисмени од Израел денеска го посетија Охрид.

Повеќе...

Се уште неисправна водата во селските водоводи

При повторената контрола и анализа на квалитетот на водата за пиење од селските водоводи во општина Охрид извршена на 14 и 15.03.2018 од страна на Центар за јавно здравје Охрид констатирано е дека во селата Свиништа, Завој, Куратица, Опеница и Косел водата за пиење од системот за водоснабдување сеуште е без дезинфекционо средство и со матност поголема од законски пропишаната вредност.

Повеќе...

Денеска се протестираше против несериозноста на ЕВН

Денеска во близина на седиштето на ЕВН во Охрид се одржа протестот „ПОВЕЌЕ НЕ СЕ ТРПИ“.

Повеќе...

Ова се одлуките на охридските советници

Советот на општина Охрид,  вчерашната  седница ја започна со презентација  на проектот „ Зајакнување на капацитетите на општинскитер совети, а потоа беа прифатени одлуките за збратимување на Охрид со Велико Трново од Република Бугарија, извештајот за состојбата во областа на јавната безбедност и безбедноста во сообраќајот на патиштата, програма за спроведување  општи мерки за заштита на населението од заразни болести за 2018 година, и  годишниот план за вработување во општина Охрид за 2019 година.

Повеќе...

Затвореник предизвикал пожар во охридскиот затвор

Вчера во охридскиот затвор бил предизвикан пожар.Пожарникарникарите го изгасиле пожарот.

Повеќе...

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK