Пет04282017

Последна промена06:05:40 PM

Back Вие сте на: Home Вести

Вести

Старите градски куќи го враќаат автентичниот дух на древниот Охрид

Продолжува  обновата   на  старите автентични градски куќи во охридско струшкиот регион. Во Охрид заврши санацијата  на  куќата на Ајри Доко, домовите на  Маринови и Драги Раоник, а  во тек е конзервација на куќата на Коле Котуше.

Повеќе...

Комисијата за проценка на штета на увид во Велгошти

Поради настанатите штети на земјоделските насади од времето, комисија за проценка на штети, денес во 11 часот ќе врши увид во село Велгошти. 

Повеќе...

Академска мрежа за истражување на прашањата на етницитетот на Балканот

Балканската елита на научници на мултикултурализмот, се собра во Белград и притоа, истражувајќи ги оштествените феномени, на мултикултурализмот - нивните причини и последици, договори формирање на Мрежа за истражувања на прашањата на етницитетите на Балканот.

Повеќе...

Шоу на Сашко Коцев во Охрид

Еден од најдобрите стендап комичари и актери во Македонија, доаѓа во Охрид.

Повеќе...

Почна снимањето на „Дедо и внук“- цел филм ќе се снима во Охрид

Започна снимањето на играниот филм „Дедо и внук“. Овој филм е авторско дело на охридскиот режисер Илија Пиперкоски.

Повеќе...

Се издаваат локации за поставување урбана опрема

Општина Охрид издава локации за поставување на урбана опрема.

Повеќе...

Издадена брошура „Сурфај Бебзедно“

Како дел од активностите за прослава на 18-тиот роденден, „Inside“ Интернет кафе издаде брошура за заштита на младите на интернет „Сурфај безбедно“.

Повеќе...

„Љубовни рецепти“ - нов проект за младите во Охрид

Младински Совет Охрид, во соработка со центарот за човекови права ,,АМОС,, од Битола, и младинското здружение ,,ФОКУС,, од Ресен, започна да го реализира проектот ,,Љубовни рецепти,,.

Повеќе...

ФОТО: Охрид зготви шопска за Гинис

Во Охрид попладнево се направи најголемата шопска салата во светот. Тешка 202 килограми и 86 грама шопската салата се приготвуваше десет часа.

Повеќе...

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK