Вто06192018

Последна промена12:44:48 PM

Back Вие сте на: Home Живот Што предвиде Нострадамус за 2017?

Што предвиде Нострадамус за 2017?

Сподели

Овој француски лекар, се смета, дека ја предвидел победата на Доналд Трамп на претседателските избори во САД, а има и пророштва за 2017 година, во која што туку зачекоривме ….

 

Мишел Де Нортдам, попознат како Нострадамус, предвиде многу историски настани, во неговите пророштва се вклучуваат Хитлер и Наполеон, но и многу војни, природни непогоди и компјутерски вируси. Визиите на Нострадамус почнале да се јавуваат уште на многу рана возраст, а “ги добивал” додека гледал во сад со вода. Роден е како Евреин, и веројатно би останал сосема непознат лекар да не му починала жената и двете деца од треска. По нивната смрт, спасение и зрак на надеж за себе барал надвор од границите на Франција, скитал по Европа и почнал да се занима со меркантилизам, астрологија и пророштво. Во 1555 ја објавува својата прва книга “Пророштва”, напишана во стих, а секое четиристишие предвидува настан во иднина.

Некои веруваат дека ја претскажал победата на Доналд Трамп на претседателските избори во САД, а има и пророштва за 2017 година во која зачекоривме ….

Ова се стиховите на Нострадамус кои треба да се однесуваат на 2017 година: Поплави и суши “40 години ѕуница нема да биде видена. 40 години ќе биде видена секој ден. Суви земји ќе има сѐповеќе и повеќе, а големи поплави, кога ѕуницата ќе биде видена.” Грмотевици и конфликти “Големиот човек ќе падне во текот на денот од силен удар на гром. Овој зол чин, претскажан е од носителот на петицијата. Според предвидувањата другите ќе падне во текот на ноќта. Конфликти во Remus во Франција и во Лондон, а хаос во Тоскана”.

Битката во самрак “Не толку долго пред сонцето за зајде, битката ќе започне. Големата нација ќе биде несигурна. Поразени, морското пристаниште нема да даде одговор, мостот и гробот ќе бидат во странство”. Мал одмор на Земјата “Чудовиштата ќе згаснат, светот ќе стане помал, долг време земјите ќе живеат во мир. Луѓето ќе патуваат безбедно по небото преку земјите и морињата, но потоа војните ќе почнат повторно”. Кралски скандал “Писмата се пронајдени во кралскиот сандак (долап) без потпис и име на авторот. Измамата ќе ги скрие понудите, за да не се дознае кој е љубовникот”. Една необична верзија на животинска фарма “Лисицата ќе биде избрна без да изговори збор, ќе глуми светост во јавноста, по што од ништо ќе стане тиранин и ќе ја стави ногата на грло на најголемите луѓе”. Ослабениот запад “Два пати поставениот и два пати соборениот Исток ќе го ослаби Западот. Неговиот противник по неколку битки гонет по море, ќе падне за време на итна потреба”, пишува Република.мк.

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK