Вто05222018

Последна промена12:49:46 AM

Back Вие сте на: Home Живот Шпанија е најдобрата туристичка дестинација за 2017

Шпанија е најдобрата туристичка дестинација за 2017

Сподели

Шпанија е најдобрата туристичка дестинација за 2017 година.

 

Овогодишниот извештај , на Светскиот економски форум, кој ги избира најдобрите туристички дестинации, се засноваше од резултатите на квалитетот која една туристичка дестинација ја прават посебна, вклучувајќи го здравјето, хигиента, безбедност и сигурност, инфраструктурата и природните ресурси.

Рангирани беа  вкупно 136 земји, од кои  Шпанија најдобра туристичка дестинација за одмор. 

Кога се зборува за прекрасната Шпанија се мисли на архитектурата на Гауди во Барцелона, Camino de Santiago, сиестите и сангрија , одличните комбинации на културните и природни квалитети,  развиена туристичка инфрастуктура.

По Шпанија, на оваа листа се најдоа и Франција, Јапонија и Англија. Мексико и Индија имаат значаен прогрес во однос на предходниот извештај.

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK