Вто03262019

Последна промена01:54:18 PM

 

  • sileks
Back Вие сте на: Home Живот Охрид ја одбележува кампањата за поддршка на ретките болести

Охрид ја одбележува кампањата за поддршка на ретките болести

Сподели

ОУ „Григор Прличев“ -Охрид со кои нашето училиште и нашите ученици се вклучуваат во кампањата Show Your Rare.

 

Одбележувањето на единаесетото издание на Денот на Ретките Болести  се случува во февруари 2018 година.

Секој може да биде  дел од интернет кампањата – обоете го вашето лице со боите на Ретките Болести и покажете ја вашата поддршка за заедницата на Ретки Болести! Покажи ја твојата реткост. Помогни во подигање на свеста за Ретките Болести. Биди дел од кампањата #ShowYourRare во текот на месец февруари.
Како да учествуваш?
Многу едноставно! Објавете фотографија на било која социјална мрежа од вашето обоено лице и во објавата вклучете ги препознатливите ознаки #ShowYourRare, #MyRare или #RareDiseaseDay. Споделете индивидуална слика или слика со вашите пријатели, семејство или соработници!
Денес, 300 милиони луѓе живеат со ретка болест. Постојат над 6,000 различни дијагнози, што значи ретките болести и не се толку ретки. Изразете поддршка на заедницата за
Ретки болести покажувајќи ја својата реткост. Со вашата помош, се подига свеста и се зголемува можноста за истражувања. Единствена помош на ретките се истражувањата. Покажете ја вашата поддршка! ДА ГО ОБОИМЕ МЕСЕЦ ФЕВРУАРИ СО БОИТЕ НА РЕТКИТЕ БОЛЕСТИ!

БЕСПЛАТНО ЦРТАЊЕ (петок) од 18:00 до 21:00 во Шила! 

ФОТОГРАФИИ:

 

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK