Пет01182019

Последна промена02:27:41 PM

 

Back Вие сте на: Home Живот 9 Мај - победа над фашизмот и Ден на Европа

9 Мај - победа над фашизмот и Ден на Европа

Сподели

Се одбележува 9 Мај 2018 - 73 година од ПОБЕДАТА НАД ФАШИЗМОТ И ДЕН НА ЕВРОПА.


Општинската организација на Сојузот на борците од Народноослободителната и антифашистичка војна на Македонија 1941 – 1945 и на граѓани продолжувачи во општините Охрид и Дебрца и Општина Дебрца a по повод 73 години од Денот на победата над фашизмот и Ден на Европа, денес организираат прослава.
ПРОГРАМА
09:15 часот: Поаѓање од Охрид за Дебрца

10:15 часот: Споменик на револуцијата, победата и слободата ,,КРЕМЕНАТЕЦ" – подрачје ,,Раштани" – Дебрца
- Полагање цвеќе
- Пригодна реч на Наце Иваноски - професор по историја, на тема : Македонија во борбата против фашизмот.
- Културно – уметничка програма.

11:15 часот- БЕЛЧИШТА
- Полагање цвеќе на спомен обележјата на паднатите борци во НОБ.
- Посета на спомен собата на НОБ.
- Посета на ликовната галерија.

 

 

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK