Сре03202019

Последна промена01:03:51 PM

 

Back Вие сте на: Home Живот Меѓународен ден на семејството

Меѓународен ден на семејството

Сподели

 

Во светот денес (15 Мај) се одбележува денот на семејството. Одбележувањето на овој ден треба да ја подигне свеста за значењето на вредностите кои се негуваат и развиваат во рамки на семејството и како тие потоа се рефлектираат на општественото живеење.

Меѓународниот ден на семејството е прокламиран од Обединетите нации уште во 1993 година. Оттогаш, 15 мај насекаде во светот се слави како ден на семејството. Овој ден претставува одлична можност да се подигне свеста за теми поврзани со семејството и да се зголеми знаењето за социјалните, економските и демографските процеси кои влијаат на семејството.

Не заборавајте денес да издвоите време за најблиските и саканите. Секогаш треба да се најде минута повеќе за семејството. 

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK