Вто06192018

Последна промена12:44:48 PM

Back Вие сте на: Home Живот

Меѓународен ден на семејството

 

Во светот денес (15 Мај) се одбележува денот на семејството. Одбележувањето на овој ден треба да ја подигне свеста за значењето на вредностите кои се негуваат и развиваат во рамки на семејството и како тие потоа се рефлектираат на општественото живеење.

Повеќе...

Од денеска во оптег новите пари

Од денеска ќе бидат воведени полимерни банкноти со апоенска вредност од 10 до 50 денари, кои ќе имаат подолг век на траење за разлика од досегашните хартиени.

Повеќе...

Светиот апостол и евангелист Марко

Според календарот на МПЦ денес се одбележува спомен на Светиот апостол и евангелист Марко. 

Повеќе...

9 Мај - победа над фашизмот и Ден на Европа

Се одбележува 9 Мај 2018 - 73 година од ПОБЕДАТА НАД ФАШИЗМОТ И ДЕН НА ЕВРОПА.

Повеќе...

Ѓурѓовден - најголемиот пролетен празник

Свети великомаченик Георгиј Победоносец Ѓурѓовден 6 мај. Именден празнуваат: Ѓорѓија, Ѓуро, Ѓурѓа, Ѓоре,Ѓоко, Ганка, Ганчо, Гинка и др.

Повеќе...

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK