Пет04282017

Последна промена06:05:40 PM

Back Вие сте на: Home Живот

Меѓународен ден на среќата - бидете среќни!

Светскиот ден на среќата се одбележува на 20 март, согласно Резолуцијата 66/281 на Генералното собрание на Обединетите Нации, усвоена на 28 јуни 2012, во која се вели дека стремежот кон среќа и благосостојба е основно право на човекот.

Повеќе...

Најуспешните луѓе во светот кои не завршиле факултет

Дали формалното образование е доволно за успех и добро платена работа?Повеќето луѓе веруваат дека е така, но во пракса дипломата не е доволна.

Повеќе...

Од бездомник, наркоман денес милионер

Четириесет и шест годишниот Американец Калил Рафати сопственик на ланецот продавници за здрава исхрана е само доказ за човек кој од бездомник станал милионер.

Повеќе...

Светски ден на спиењето- колку е важен добриот сон

Денес се добележува Светскиот ден на спиењето. По тој повод Охриднет ви пренесува колку е важен добриот сон за здрав и долг живот.

Повеќе...

Зошто монасите живеат подолго?

Монасите на Света Гора, но и оние насекаде во манастирите припаѓаат на бројот на долговечните луѓе и живеат, просечно 10 години повеќе од обичните луѓе.

Повеќе...

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK