Вто10162018

Последна промена11:37:35 AM

Back Вие сте на: Home Живот

ФОТО Репортажа: Скриениот убавец - манастирот Свети Атанасиј во Љубаништа

Во магичната  живописна природа, скриен во раскошното зеленило и жуборот на изворите на Црн Дрим , не многу високо,  издигнат е манастирот Свети Атанасиј во селото Љубаништа.

Повеќе...

Меѓународен ден на семејството

 

Во светот денес (15 Мај) се одбележува денот на семејството. Одбележувањето на овој ден треба да ја подигне свеста за значењето на вредностите кои се негуваат и развиваат во рамки на семејството и како тие потоа се рефлектираат на општественото живеење.

Повеќе...

9 Мај - победа над фашизмот и Ден на Европа

Се одбележува 9 Мај 2018 - 73 година од ПОБЕДАТА НАД ФАШИЗМОТ И ДЕН НА ЕВРОПА.

Повеќе...

Од денеска во оптег новите пари

Од денеска ќе бидат воведени полимерни банкноти со апоенска вредност од 10 до 50 денари, кои ќе имаат подолг век на траење за разлика од досегашните хартиени.

Повеќе...

Светиот апостол и евангелист Марко

Според календарот на МПЦ денес се одбележува спомен на Светиот апостол и евангелист Марко. 

Повеќе...

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK