Чет06212018

Последна промена04:38:54 PM

Back Вие сте на: Home Живот

Богослужби по повод јубилејот 1000 години Охридска архиепископија

Боголсужби по повод јубилејот 1000 години Охридска архиепископија.

Повеќе...

Свети Кирил и Методиј - мисионери на христијанството

Свети Кирил и Методиј (старословенски: Кѷриллъ и Меѳодїи) — браќа родени во Солун во IX век, кои станале мисионери на христијанството помеѓу Словените од Голема Моравија и Панонија.

Повеќе...

Летен „Св.Никола“ се одбележа и во „Чекоштина“

Традиционално, верскиот празник „Св.Никола“ летен се празнува пред параклисот посветен на светецот во населбата „Чекоштина“.

Повеќе...

Св. апостол Симон Зилот

Денеска е Св. апостол Симон Зилот.

Повеќе...

Свети Никола Чудотворец (Летен)

Според календарот на МПЦ денес се одбележува спомен на еден од најглемите светители Свети Никола Чудотворец - Летен.

Повеќе...

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK