„Генералки“ на плажа Потпеш, Канео и Пештани

ЈП Охридски комуналец спроведе генерално темелно чистење  на плажа Потпеш, Канео и Пештани. -Активности за генерално чистење (подигнување расфрлан отпад) и косење на трева во околниот простор од плажите Потпеш...

Еколошка иницијатива, се чистеа рекреативните патеки околу Пештани и Елшани

Еколошка иницијатива, се чистеа рекреативните патеки околу Пештани и Елшани. -Со цел да се поттикне месното население и сите љубители на природата правилно да се грижат за истата, членовите на...

Летната сезона нови летови и нови авиолинии

Летната сезона носи нови летови и нови авиолинии од домашните аеродроми. Германскиот авиопревозник „Луфтханза“ од 23 април ќе почне да лета на релација Франкфурт-Скопје-Франкфурт, со десет летови неделно. Хрватскиот авиопревозник...

Посебен тим ќе го истражува силувањето на малолетното девојче во Струга

Поради основано сомнение дека сториле кривични дела – Силување на дете кое не наполнило 15 години согласно член 188, Прикажување порнографски материјал на дете по член 193 и Задоволување на...

Се обележуваат пешачко рекреативните патеки

Во рамки на акцијата за обележување на хоризонталната сигнализација, деновиве започна обележувањето на пешачко рекреативните патеки. Се започна со обележување на пешачката патека крај каналот Студенчишта, а наредните денови се...

МВР за граѓаните – заедница, доверба, одговорност“, превентивна активност на СВР Охрид

СВР Охрид, денеска на Градскиот плоштад „Св.Климент Охридски“ во Охрид ја спроведе заедничката кампања на МВР и Македонскиот полициски синдикат „МВР за граѓаните - заедница, доверба, одговорност“. Целта на овој...

ФОТО+ВИДЕО: Струшко Подгорци привлекува туристи со уникатна автентична авантура

Струшко Подгорци станува рурална туристичка дестинација. Преку уникатна автентична авантура на Јабланица јавање коњи, стрелање, подготовка локална храна, палење логорски оган, берење чаеви и шумско овошје, туристичкиот работник Шабан Адемоски...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани