Пецаков оствари средба со германската амбасадорка

Градоначалникот на Охрид, Кирил Пецаков денеска оствари протоколарна средба со новоименуваната германска амбасадорка во  земјава Н.Е.  Петра Дрекслер. На средбата се разговараше за Евро атланските интеграции на  Р. Македонија  и...

Матурантка од Охрид обесправена, ја нема на список за полагање државна матура

На матурантката Тијана Силјаноска од Охрид денес и беше ускратено правото да полага државна матура. Нејзиното име не беше на списокот  мегу 200 те матуранти од охридската гимназија Свети Клиемнт...

Ќе се реконструира студентскиот дом „Никола Карев“ во Охрид

Ќе се реновира државниот студентски дом „Никола Карев“ во Охрид. За овој зафат, со кој е предвидена целосна реконструкција почнувајќи од фасада, кров, уредување на собите и канцелариите, кујната и...
Social profiles