71 казни за неносње заштитни маски

Охрид со 25 казни, Струга-07, Кичево-32, Дебар-07.

Според статистичките податоци на МВР, во изминатото деноноќие, на подрачјето на СВР Охрид, полициските службеници констатирале 71 прекршок за неносење лична заштита на лицето (Охрид-25, Струга-07, Кичево-32, Дебар-07).
Ним им се издадени прекршочни платни налози за сторен прекршок по член 6 став 1 од Уредбата со законска сила за носење лична заштита на лицето заради спречување на ширење на заразната болест Ковид-19, изјави м-р Стефан Димоски, портпарол на СВР Охрид.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани