63 казни за неносење заштитни маски

Полицијата ги казнува граѓаните што не носат заштитна маска.

Според статистичките податоци на МВР, во изминатото деноноќие на подрачјето на СВР Охрид, полициските службеници констатирале 63 прекршоци за неносење лична заштита на лицето (Охрид-08, Струга-24, Кичево-27, Дебар-04).
Ним им се издадени прекршочни платни налози за сторен прекршок по член 6 став 1 од Уредбата со законска сила за носење лична заштита на лицето заради спречување на ширење на заразната болест Ковид-19. Воедно, полициските службеници самостојно, но и во координација со Државниот пазарен инспекторат извршиле 66 контроли врз угостителски и други објекти, изјави м-р Стефан Димоски, портпарол на СВР Охрид.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани