Отстранет нелегалниот насип на Сатеска

По објавата во  дел од меиумите, надлежните експресно го отстранија нелегалниот насипп на реката Сатеска во Дебарца. 

 

Насиот со кој беше пресечено коритото и протокот на водата го изгради без дозвола градежната фирма која работи на автопатот Охрид Кичево. 

По јавната реакција на мештаните и објавата во дел од медиумите надлежните вчера поладне го турнаа насипот. 

Жителите благодарни на медиумите, претходно реагирале во инспекциските служби но немало никаква реакција. 

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани