Охрид воведува тимови за помош на заболените со корона

Охрид воведува тимови за помош на  заболените со корона.

 

Во Охрид денеска ќе биде презентирана Пилот-програмата за воведување на мултидисциплинарни тимови на здравствени експерти, соодветно обучени и опремени со иновативни мобилни комплети, со цел да можат да испорачаат голем дел од нивните услуги во домовите на лица со попреченост и/или намалена мобилност, со посебен акцент на домашните посети, медицински и психолошки прегледи на пациенти позитивни на Ковид-19.

Промоцијата е во рамки на проектните активности од проектот „Cross4all“ кој го имплементира Секторот за туризам и локален економски развој при Општина Охрид заедно со Заводот за превенцијаод кардиоваскуларни заболувања Свети Стефан Охрид,  а на настанот што ќе се одржи пред просториите на Црвен крст-Охрид е најавено и присуството на охридскиот градоначалник Константин Георгиески.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани