Снимено промотивно видео за Охридскиот Архив

Изработено  промо видео за Охридскиот Архив.

 -Самото видео е изготвено со цел подигнување на свеста кај сите нас за она што значи културно историско пишано наследство како и пропагирање на архивското работење во целост. На некој начин преку самото видео архивот само на кратко искажува дел од свите фондови и принципи на работа. Се надеваме дека преку уметничкиот пристап на снимателот Борче Димоски и Digitalbox studio и прекрасната музика на Дуке Бојадџиев го доближивме архивот на град Охрид до сите вас. И во оваа прилика најдлабоко им се заблагодаруваме. 

Сепак ова видео сакаме да потенцираме дека го посветуваме и на големиот Видое Видически основачот на охридскиот архив и архивската дејност како и на Георги Константиновски човекот кој ја дизајнира зградата на Охридскиот архив. СЛАВА ИМ, пишува Никола Митровиќ Бабе в.д директор на охридскиот Архив.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани