Казнети возачи за непрописно престигнување

Каззнети возачи за сообраќајни прекршоци.

 Со цел подигнување на степенот на безбедноста во сообраќајот на патиштата, СВР Охрид  на  26.12.2020 година, реализира акциски сообраќајни контроли на целото подрачје. Притоа, полициските службеници во Охрид, регистрирале осум прекршоци за неправилно престигнување а на подрачјето на Струга, сопрени се 15 возачи на автомобили кои извршиле непрописно престигнување. При акциската сообраќајна контрола во Кичево, полициските службеници затекнале 3 возила кои вршат престигнување на непрегледно место, а во Дебар забележани се две такви престигнувања, информира порпаролот на СВР Охрид Стефан Димоски. 26 

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани