Саниран дефектот со водоводната мрежа во Лескоец

Саниран дефектот со вдоводната мрежа во Лескоец .

 

Општина Охрид ги известува жителите на с.Лескоец, дека дефектот поради кој е прекинат доводот на вода до нивните домови е саниран. Проблемот заради кој жителите на Лескоец сѐ уште немаат вода во своите домови се јавува поради целосното празнење на резервоарот. За полнење на резервоарот е потребно време, особено во време на суша па од тука и проблемот. Од Oпштината ги уверуваат жителите дека се работи на решавање на овој проблем, а во меѓувреме на околу 50 домаќинства во Лескоец ќе им биде доставена техничка вода со цистерни како и вода за пиење.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани