17 починати, еден од Охрид и еден од Струга

17 починати од комликации од корона вирусот, еден од Охрид и еден од Струга.

 

Во последните 24 часа се направени 2467 тестирања, а регистрирани се 498 нови случаи на ковид-19 во: 

-Скопје 246

-Куманово 30

-Дебар 1

-Штип 10

-Прилеп 34

-Тетово 19

-Струга 15

-Велес 5

-Битола 10

-Охрид 21

-Кавадарци 14

-Гостивар 19

-Гевгелија 12

-Струмица 8

-Крива Паланка 9

-Радовиш 1

-Крушево 2

-Кочани 7

-Пробиштип 1

-Македонски Брод 4

-Пехчево 4

-Берово 2

-Валандово 3

-Делчево 1

-Свети Николе 1

-Кичево 7

-Неготино 12

Починати се 17 лица, шест пациенти од Скопје (66, 45, 77, 72, 77, 67г), двајца од Куманово (62 и 58г), еден од Прилеп (78г), еден од Тетово (59г), еден од Струга (81г), тројца пациенти од Велес (75, 77 и 81г), еден од Охрид (69г), еден од Крушево (54г) и еден пациент од Неготино (60г). Од нив еден пациент е починат вон, останатите се починати во болнички услови. 

Денеска Институтот за јавно здравје регистрира 606 оздравени пациенти од:

-Скопје 194

-Дебар 6

-Штип 22

-Прилеп 61

-Тетово 36

-Струга 20

-Велес 22

-Битола 39

-Охрид 45

-Кавадарци 24

-Гостивар 27

-Гевгелија 16

-Струмица 23

-Крива Паланка 4

-Радовиш 6

-Крушево 1

-Кочани 11

-Пробиштип 1

-Демир Хисар 1

-Македонски Брод 2

-Пехчево 1

-Берово 5

-Виница 1

-Кратово 1

-Свети Николе 3

-Кичево 18

-Ресен 5 

-Неготино 11

Досега во земјата се направени вкупно 396.797 тестирања на Ковид -19.

Вкупната бројка на ковид дијагностицирани во нашата земја од почетокот на епидемијата изнесува 82301, бројката на оздравени пациенти е 60256, на починати е 2473, а бројот на активни случаи изнесува 19572.

Во последните 24 часа се направени 2467 тестирања, а регистрирани се 498 нови случаи на ковид-19 во:
-Скопје 246
-Куманово 30
-Дебар 1
-Штип 10
-Прилеп 34
-Тетово 19
-Струга 15
-Велес 5
-Битола 10
-Охрид 21
-Кавадарци 14
-Гостивар 19
-Гевгелија 12
-Струмица 8
-Крива Паланка 9
-Радовиш 1
-Крушево 2
-Кочани 7
-Пробиштип 1
-Македонски Брод 4
-Пехчево 4
-Берово 2
-Валандово 3
-Делчево 1
-Свети Николе 1
-Кичево 7
-Неготино 12
Починати се 17 лица, шест пациенти од Скопје (66, 45, 77, 72, 77, 67г), двајца од Куманово (62 и 58г), еден од Прилеп (78г), еден од Тетово (59г), еден од Струга (81г), тројца пациенти од Велес (75, 77 и 81г), еден од Охрид (69г), еден од Крушево (54г) и еден пациент од Неготино (60г). Од нив еден пациент е починат вон, останатите се починати во болнички услови.
Денеска Институтот за јавно здравје регистрира 606 оздравени пациенти од:
-Скопје 194
-Дебар 6
-Штип 22
-Прилеп 61
-Тетово 36
-Струга 20
-Велес 22
-Битола 39
-Охрид 45
-Кавадарци 24
-Гостивар 27
-Гевгелија 16
-Струмица 23
-Крива Паланка 4
-Радовиш 6
-Крушево 1
-Кочани 11
-Пробиштип 1
-Демир Хисар 1
-Македонски Брод 2
-Пехчево 1
-Берово 5
-Виница 1
-Кратово 1
-Свети Николе 3
-Кичево 18
-Ресен 5
-Неготино 11
Досега во земјата се направени вкупно 396.797 тестирања на Ковид -19.
Вкупната бројка на ковид дијагностицирани во нашата земја од почетокот на епидемијата изнесува 82301, бројката на оздравени пациенти е 60256, на починати е 2473, а бројот на активни случаи изнесува 19572.
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани