Казнети угостители кои не ги почитувале препораките

Затворени угостителски објект кои не ги почитувале препораките.

09.01.2021 во 21 часот, при контрола на угостителски објект во населба „Св.Стефан“ во Охрид, извршена од полициски службеници од СВР Охрид во координација со Државниот пазарен инспекторат, констатирано е дека објектот работел после 18 часот и биле затекнати пет лица. Околу 22 часот, пред угостителскиот објект бил приведен, Д.Д.(38) од Охрид бидејќи го нарушил јавниот ред и мир. Од Државниот пазарен инспекторат се преземени мерки за затворање на угостителскиот објект, а против пријавеното лице ќе биде поднесена соодветна пријава. Со цел доследно споредување на мерките за заштита и превенција од ширење на Корона вирусот и почитување на безбедносните протоколи во угостителски објекти, на 09.01.2021 година на подрачјето на Струга, извршени се контроли на осуум угостителски објекти. Притоа, во пет објекти забележано е дека не се почитуваат одредбите за задолжително растојание помеѓу масите во угостителските објекти и прусувство над 4 лица на одредени маси. Во еден угостителски објект, лицата А.В.(21) А.В.(25) и Г.В.(25) од струшкото село Велешта како и Т.С.(28) од селото Долно Татеши, го нарушиле јавниот ред и мир. Тие се повикани во полициска станица и по целосно документирање на настанот, против нив како и против одговорните во угостителските објекти, ОВР Струга ќе поднесе соодветни пријави, информира портпаролот на СВР Охрид Стефан Димоски.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани