Градоначалникот на терен, состојбата со водостоите е стабилна

Состојбата на сите критични локации во Општина Охрид, каде што постои опасност од излевање на вода е стабилна.

И покрај обилните врнежи од дожд кои во текот на изминатите денови го зафатија Охридскиот регион, нивото на реките и каналите засега е нормално и до сега не е детектиран ниту еден проблем со излевање на вода од канализациониот систем. ➡️Екипите на Јавните претпријатија денеска направија увид на сите критични места и интервенирано е само на еден потег на улица „Железничка“, каде што дел од куќите се на пониско ниво и самото тоа придонесува за поплавување на одредени локации, информира градоначалникот Константин Георгиески.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани