ВИДЕО: Нуркачите го запалија Василичарскиот оган под вода

Традиционално и оваа година е запален василичарскиот оган во водите на Охридското Езеро.

Нуркачите од Нуркачкиот центар АМФОРА на необичен начин им ја честитаат Стара нова година и Василица на православните христијани.

ВИДЕО:

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани