Охрид доби полуподземни современи контејнери

Обезбедуваме посовремени услови за одржување на јавната чистота во нашиот град. Започна поставувањето на полу-подземни контејнери кои поседуваат најсовремени стандарди и карактеристики за депонирање отпад.

Во првата фаза, вакви контејнери ќе бидат поставени

Пред влезот на „Горна Порта“;

На пресекот помеѓу улица „Јане Сандански“ и улица „Славеј Планина“;

На пресекот помеѓу булевар „Туристичка“ и улица „Даме Груев“ и

На кеј „Македонија“. Овие активности се финансирани од општинскиот буџет. Продолжуваме да работиме за почист и поубав Охрид, вели градоначалникот Константин Георгиески.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани