Виртуелна изложба за Водици од 1920 до 2020 година

Виртуелна изложба на фотографии од Богојавление – Водици во Охрид, од периодот 1990-2020 година.

Проектот користи технологија за виртуелна реалност која овозможува интерактивно разгледување на изложбата преку компјутер или смарт телефон.
Комплетната изработка на веб решението, како и на виртуелната галерија е на проф. Јане Бакрески и на компјутерскиот инж. Стефан Спирковски. Изборот на материјали го направи Илија Ристески.
Користени материјали:
– Архивата на Дебарско-кичевска епархија и Митрополит Тимотеј
– Митко Лукан
– Владо Паунче Скитник
– Владимир Тунтев
– Александар Ковачески
– Петар Боев
– Томе Љушев – Шпанец
– Лара
– Кристијан Љушев
– Емил Јовановиќ
– Мега продукција
– Стојан Стојановски
– Лична архива на Љупчо Маслов, Вера Биљанова (Здравева), Ѓорѓи Биљаноски, Митко Топенчаров, Јован Арнаудов, Јован Рилков, Јован Бабаче.

Напомена: Виртуелната галерија и Фото албумот ќе бидат јавно достапни на 19.01.2020 година, во 12:00 часот на пладне, на линкот поставен на овој настан.

Изложбата може да се следи на порталот Богојавление.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани