Учениците од ОУ „Григор Прличев“ во Рача се запознаа со охридската флота

Учениците од ОУ „Григор Прличев“ во Рача се запознаа со охридската флота и бродарскиот екипаж. 

 

-Големо ни беше задоволството од вчерашното дружење и учење со нашата иднина. Благодариме на искажаниот интерес на О.У. “Григор Прличев“ за запознавање со професијата Капетан, член на екипаж на брод и нивната презентација на најмладите!

Посебна благодарност упатуваме до одделенскиот наставник Вики Кафтан за правилно препознаената идеја за ваков вид анимирање на учениците како поттик за избор на интерес во иднина, вели Горан Устијаноски капетан на Капетанија на пристаништа. 

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани