Решен проблемот со пропустот на вода на патот кај „Зодиште“ во општина Вевчани

Решен проблемот со пропустот на вода на патот  кај „Зодиште“ во општина Вевчани. 

 

-Пред 10 дена се обврзавме дека ќе го решиме проблемот со пропустите за вода на пристапниот пат кој води до земјоделско земјиште “Зодишта”. Проблемот го решивме.Благодарност и до изведувачите, градежната компанија “Маркоски К73” за брзата и квалитетна реализација на градежните работи.Заедно со службите и директорката на Центарот за развој на Југозападен плански регион, Мирјана Лозаноска бевме на увид на градежните работи кои се изведуваа на пристапниот пат кој води до земјоделско земјиште “Зодишта”.Во  иднина ветуваме дека ќе внимаваме на квалитетот на изведбата на секоја инвестиција која ќе се случи во Вевчани, вели градоначалникот Спасе Кочоски. 

 

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани