Одземена лиценца за проектирање на градежна компанија од Охрид

Министерството за транспорт и врски му ја одзеде А лиценца за проектирање на градби од прва категорија на градежната компанија  „Ремис“, јавува Фактор. 

 

Централниот регистар изминатите денови го одобрило решението на министерството како правосилно. Решението правосилно стапува на сила од 23 септември и од тогаш компанијата е суспендирана една година, односно толкав период нема да може да ја извршува дејноста проектирање на градби.

Инаку решението е донесено во март 2019, но дури сега станува правосилно. Лиценцата е со важност од март 2018 до март 2025, но во меѓувреме е суспендирана за една година. Илоски за истиот период нема да може да основа друго претпријатие кое ќе ја извршува истата дејност.

Од Министерството за транспорт и врски велат дека се работи за одземање на лиценца поради тоа што „Ремис“ го немал потребниот број на вработени инжинери. По лиценцата за проектирање на градби „Ремис“ се жалел но пресудата била во корист на министерството. Истовремено, од министерството велат дека А лиценцата за надзор на градежната компанија е истечена, додека стопирана е и А лиценцата за изведба поради немање на доволен број на инженери. За последната лиценца во тек е жалбената постапка од компанијата на Илкоски, пренесува Фактор. 

 

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани