Панихида во чест на Григор Прличев

Чествувањата во чест на ловороносецот „Григор Прличев“ продолжија со панихида на неговиот гроб на која присуствуваше делегација на Општина Охрид предводена од градоначалникот Кирил Пецаков и останати претставници од политичкиот и јавниот живот од градов.

 

Точно напладне пред бистата на великанот кај НУ библиотека „Григор Прличев“ беше положено свежо цвеќе, по што градоначалникот Кирил Пецаков им врачи награди на учениците Марија Јакимоска и Кирил Мартиноски чии литературни творби беа избрани за најдобри по претходно распишан литературен конкурс на Општина Охрид. Пред присутните беа прочитани наградените творби. Беседа за Прличев одржа Зоран Пејковски од Друштво на Писатели на Македонија.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани