И градоначалникот Пецаков трчаше на Охрид ТрчаТ

И охридскиот градоначалник трчаше на Охрид ТрчаТ.

 

Заедно со претседателот на Советот на Општина Охрид, Сашо Донев сме дел од тимбилдингот на ретките болести кој по шестти пат трча на Охрид ТрчаТ. За тимбидингот на лицата со ретки болести на Охрид трчаТ трчаа учесници мегу кои и сами пациенти со ретки болести како што се Алпорт синдром, Ихтиоза ХАЕ, Хистиоцтоза на лангерхансови клетки и нивни семејства, но и нивни поддржувачи. На Охрид Трчат трчавме за еднаков и правичен пристап до дијагноза, лекување, здравствена и социјална нега и можности на лицата со ретки болести, напиша Кирил Пецаков.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани