Пронајдени стари гранати во Калишта

Пронајдени две гранати во Калишта.

На 29.06.2022. година, во ОВР -Струга пријавено е дека на брегот на Охридското езеро кај струшкото село Калишта, пронајдени се две стари гранати. Увид и обезбедување на местото извршија полициски екипи а подигнувањето на гранатите, денеска ќе го изврши претставник на Дирекцијата за заштита и спасување, информира портпаролот на СВР Охрид Стефан Димоски.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани