Изложба на Упевче- „Муренките црници во изумирање во Радожда“

 Денес 7-ми јули 2022 година со почеток во 18:00 часот во НУ Центар за култура „Григор Прличев“ во Охрид, самостојна изложба на академскиот сликар Славко Упевче. 

 

Изложбата е организирана како  придружна манифестација на отворањето на Балканскиот фестивал на народни песни и игри од Охрид, ае  подржана од Министерството за култура како проект од национален интерес „Муренките црници во изумирање во Радожда“ од академскиот сликар Славко Упевче.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани