Денес се отвора Конзулатот на Република Србија во Охрид

Српскиот министер за надворешни работи Никола Селаковиќ во придружба на министерката за култура Бисера Костадиновска Стојчевска, денеска ќе го отвори Конзулатот на Република Србија во Охрид, соопшти српската Амбасада во земјава.

 

Според најавата, на отворањето на Конзулатот ќе присуствуваат и почесниот конзул на Србија во Охрид, Михајло Филев и охридскиот градоначалник Кирил Пецаков.

Одлуката за отворање на својот Конзулат во Охрид, Србија ја донесе минатиот месец.

Како што е објавено во Службениот гласник на Република Србија, српскиот Конзулат во Охрид ќе ги покрива општините Охрид, Струга, Вевчани, Дебарца, Кичево, Дебар и Центар Жупа.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани