Во Вевчани се поставува автоматска дождомерна станица

Во тек се градежни работи за поставување на автоматска дождомерна станица во општина Вевчани, информира градоначалникот на општина Вевчани Спасе Кочоски.

Станицата ќе служи за современо следење на хидролошките појави.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани