Симон Трпчески ќе одржи концерт во родното Збажди

Истакнатиот македонски пијанист за прв пат ќе одржи концерт во родното село на неговиот татко, струшко Збажди во Малесија.

МАКЕДОНИСИМО – МАКЕДОНСКА ПРЕТПРЕМИЕРА! 27.08.2022 (сабота), 17:30 часот село Збажди, родното место на мојот татко, во револуционерна Малесија, на планината Караорман. Ве очекуваме на претстојниот македонски музички „огномет“, напиша Трпчески на својот профил.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани