Златно Славејче во Вевчани

Во рамките на манифестацијата Вевчанско лето 2022, вчера се одржа концерт на Златно Славејче.

Уште еден во низата настани на овогодинешното “Вевчанско Лето 2022” За најмалите и најмилите вевчанчиња пееја ЗЛАТНИТЕ СЛАВЕЈЧИЊА. Ова лето успеавме со голем број настани да го збогатиме култуниот живот во општина вевчани, вели градоначалникот Спасе Кочоски.

Од настаните на Вевчанското лето 2022 останува уште Вечер со хорот на Базелската катедра, што ќе се одржи на 27 август во амфитеатарот на црквата Света Богородица во Вевчани.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани