Вредни документи од 16 век од семејството Охризаде предадени во Архив

Денес Архив Охрид презеде материјал кој датира од 16 век па се до 1865 година во сопственост на семејството Охризаде.


Благодарение на службите во Архив Охрид и пред се на господинот Тургут Хајдар (Охризаде), овие документи од денес се чуваат во депото на охридскиот Архив.
Ќе се започне со превод и „лечење“ на самите документи со што се надеваме дека за брзо време ќе произлезе и нова книга за семејството Охризаде, информира Никола Митровиќ директор на Архив Охрид.


Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани