Финансиска поддршка и за првачињата во Вевчани

Градоначалникот на Вевчани Спасе Кочоски најави финансиска поддршка за првачињата.

По повод почетокот на новата учебна година до Советот на општина Вевчани ќе предложам: Предлог – Одлука со која на сите запишани ученици во прво одделение во ООУ “Страшо Пинџур” Вевчани да им се додели еднократен паричен износ во висина од 2000 денари од буџетот на општина Вевчани. Воедно, на сите ученици им посакувам успешна учебна година, соопшти Кочоски.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани