Меѓународната уметничка колонија „Трпејца 2022“

Од завчера до утре 6 септември во Трпејца се одржува петтото издание на Меѓународната уметничка колонија „Трпејца 2022“.
На колонијата творат уметниците: Мајкал Клос од Канада. Владисав Богичевиќ од Ниш – Србија, Петрит Лараку од Поградец – Албанија и Наташа Попоска – Карче, Хава Реџепи, Елена Ѓурѓиноска и Ѓоко Симјаноски од Охрид.


Сликарите творат во дворот и околината на Подрачното основно училиште „Наум Охридски“, а ќе се дружат и со ученците и со мештаните.
Организатор на колонијата е Здружението „За Трпејца со љубов“ а покровител е Општина Охрид.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани