Саниран дефектот исчистени улиците

И Ј.П.„Охридски Kомуналец” се вклучи во санирање и нормализирање на состојбата после големиот дефект кој се случи со водоводната цевка кај Билјанини Извори.


Ангажирани се цистерни за миење на улици кои во повеќе наврати ги расчистуваат најпогодените улици и локации.


На некои места рачно се мијат јавните површини, се отстрануваат наносите од земја, песок и друг наталожен материјал покрај коловозите и тротоарите, се метат површините рачно и машински, информираат од јавното претпријатие.


На локациите каде се наталожени поголеми количини наноси е ангажирана и специјална механизација за расчистување.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани