Најпосетуваниот локалитет, Музејот во Градиште остана без кустос

Најпосетуваниот музеј во земјава, остана без кустос, откако вработениот си дал отказ.

Најпосетуван Еко-музеј во Македонија кој и денес беше преполн со туристи.
Утрово платена карта за домашни туристи 120 и странски 150 денари.
Ми беше кажано дека нема кој да ни објасни бидејки кустосот или задолжениот си дал оставка и присуствував на слика каде сите сами на себе се препуштени да се сликаат и читаат оскудни информации. Тоа е недозволво, веднаш да се ангажира лице кое ќе ја раскажува историјата на наколната населба и животот во тоа време со артефактите во музејот, апелира директорот на гензијата за туризам Љупчо Јанески.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани