Професори од неколку европски земји во посета на општина Охрид

Основното училиште „Ванчо Николески“ од с. Лескоец деновиве е домаќин на наставници и професори од Турција, Словенија, Италија и Србија кои се дел од ЕРАЗМУС ПЛУС проектот „Стратегии и присуство во училиште и бегање од часови“.

Целта на настанот е разменување идеи, мислења, ставови и стратегии за работата во училиште.

Професорите од повеќето Европски држави вчера беа во посета на Општина Охрид каде ги прими раководното лице на Секторот за образование пред кого го образложуваа образовниот систем и начинот на функционирање на училиштата од матичната земја.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани