542 првачиња од Охрид добија по 3000 денари

Денес на сметките на 542 родители на деца запишани во прво оддделение во рамки на основните училишта во општина Охрид се исплатени по 3000 денари финансиска поддршка во рамки на проектот „Нашите првачиња“.

Средствата се обезбедени од буџетот на општина Охрид, во програмата Н1 – основно образование во вкупен износ од 1.626.000 денари.

Општина Охрид на сите првачиња им поскаува среќно детство и успешно образование!

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани