Доделени по 4 000 денари за секое прваче во Вевчани

Наместо по 2 000 денари, како што првично вети вевчанскиот градоначалник Спасе Кочоски, првооделенците добија по 4 000 денари.

На 2 септември ветив по 2.000 денари за сите првоодделенци.
Советот на општина Вевчани ја прифати мојата иницијатива и се измени и дополни предлог одлуката, со што средтвата се зголемија на 4.000 денари по ученик.
Денес ги потпишав решенијата за исплата на средства за парична помош на семејствата кои имаат запишано првооделенци во ООУ “Страшо Пинџур” Вевчани, по 4.000 денари за сите првоодделенци, информира градоначалникот Спасе Кочоски.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани