Медали за учениците од угостителско на меѓународниот натпревар ГАТУС

Во период од 29.09 до 02.10.2022 година РЦСОО ,,Ванчо Питошески” учествуваше на меѓународен натпревар ГАТУС во областа на угостителско-туристичка струка каде што настапуваа 12 екипи од бившите југословенски републики – Македонија, Србија, Словенија, Хрватска, Босна и Херцеговина и Црна Гора, кој се одржа во Ново Место – Словенија.


Учениците освоија 2 сребрени и 1 бронзен медал во следните категории:
ГОТВАРСТВО

 • Даниел Бутракоски
 • Никита Мишевски
 • Фикрет Шаќировски
  ментор: Војо Ангелоски
  ПОСЛУЖУВАЊЕ
 • Стефан Стојаноски
 • Марко Настески
 • Дамјан Макешоски
  ментор: Милена Илијевска
  ТУРИСТИЧКИ АРАНЖМАН
 • Теона Талевска
 • Ана Марија Мискоска
 • Јована Капиданова
  ментор: Марија Ѓорѓиоска

Охрид ќе биде домаќин на следниот натпревар кој ќе се одржи во октомври 2023 година.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани